Annemarie Koenen

“Food is the social glue”. De liefde voor lekker eten en alles wat daar mee te maken heeft, heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Daarom heb ik er mijn werk van gemaakt!

Met de paplepel ingegoten

Mijn naam is Annemarie Koenen-Kasperts en ik woon in het landelijke Heelsum in Gelderland. De liefde voor koken en feestjes geven is mij met de paplepel ingegoten. Als jong meisje was ik vaak bij mijn moeder in de keuken te vinden. Ik mocht altijd helpen, uitproberen en vooral proeven. Het was bij ons thuis de normaalste zaak van de wereld om uitgebreid alle hoogtepunten te vieren en daarbij was iedereen welkom!

We hebben met het gezin een aantal jaren in Zuid-Amerika gewoond en daar veel gereisd, waardoor ik al vroeg in aanraking kwam met verschillende eetculturen.

De opleiding aan de Middelbare Hotelschool heeft voor een goede basis gezorgd van de praktische en theoretische kennis over ingrediënten, recepturen, technieken en bereidingen. Naast mijn internationale baan in de hotelwereld ben ik altijd actief aan het koken geweest en heb ik her en der kooklessen gevolgd.

'Kespi'

In 2014 sloot ik mij aan bij ‘Thuis afgehaald’, het platform waar kokers en eters elkaar vinden. Al snel kookte ik voor vele gezinnen gezonde afhaalmaaltijden en raakte ik eraan gewend om voor grote groepen gasten te koken.

Sindsdien kreeg ik de smaak te pakken en ben ik mijn passie voor eten, koken en bakken gaan volgen en heb ik van mijn culinaire nieuwsgierigheid mijn baan gemaakt. Het is passie, cultuur, comfort, ontspanning en creativiteit tegelijk! Ik kook uiteraard voor mijn eigen gezin, daarnaast ben ik cateraar, ontwikkel ik recepten en menu’s voor mijn opdrachtgevers, heb ik borrelpost bedacht, een e-book geschreven en geef ik online kookworkshops en kookles via Instagram. 

De naam Kespi’s Kitchen werd in mijn studententijd bedacht. Ik werd door mijn vrienden Kespi genoemd; een afgeleide van mijn achternaam Kasperts.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Overal! Ik houd foodtrends nauwlettend in de gaten, kijk en vergelijk het aanbod in uiteenlopende winkels. Ik bezoek een grote variatie aan restaurants. Voorts zijn mijn kookboeken, tijdschriften en de reizen die ik maak een grote bron van inspiratie.

Onder het kopje favorieten beschrijf ik mijn favoriete kookboeken en keukenspullen voor jou!  

Culinaire creativiteit

Indien je op zoek bent naar een creatieve receptontwikkelaar die speciaal voor jouw product een recept maakt, ga ik daarvoor met veel plezier voor u aan de slag! 

Neem gerust contact met mij op via a.koenen@hotmail.nl voor meer informatie en/of een prijsopgave.