Annemarie Koenen

“Als kind was ik vaak bij mijn moeder in de keuken te vinden.”

Met de paplepel ingegoten

Mijn naam is Annemarie Koenen-Kasperts en ik woon in het landelijke Heelsum in Gelderland. De liefde voor koken en feestjes geven is mij met de paplepel ingegoten. Als jong meisje was ik vaak bij mijn moeder in de keuken te vinden en mocht ik altijd helpen, uitproberen en vooral proeven. Het was bij ons thuis de normaalste zaak van de wereld om uitgebreid alle hoogtepunten te vieren en daarbij was iedereen welkom!

We hebben met het gezin een aantal jaren in Zuid- Amerika gewoond en we hebben daar veel gereisd waardoor ik al vroeg in aanraking kwam met verschillende eetculturen.

De opleiding aan de Middelbare Hotelschool heeft voor een goede basis gezorgd van de praktische en theoretische kennis over ingrediënten, recepturen, technieken en bereidingen. Naast mijn internationale baan in de hotelwereld ben ik altijd actief aan het koken geweest en heb ik her en der kooklessen gevolgd.

'Kespi'

In 2014 sloot ik mij aan bij ‘Thuis afgehaald’, het platform waar kokers en eters elkaar vinden. Al snel kookte ik voor vele gezinnen gezonde afhaalmaaltijden en raakte ik eraan gewend om voor grote groepen gasten te koken.

Nu richt ik mij met name op catering en wil ik daarnaast iedereen via e-books inspireren om te gaan koken en diner feestjes te geven. De naam Kespi’s Kitchen werd tijdens mijn studie bedacht. Kespi is afgeleid van mijn achternaam Kasperts en ik werd vaak Kespi genoemd.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Dat kan overal zijn. Ik houd de laatste foodtrends nauwlettend in de gaten, ik kijk en vergelijk het aanbod in uiteenlopende winkels. Ik bezoek een grote variatie aan restaurants, voorts zijn mijn kookboeken, tijdschriften en de reizen die ik maak een grote bron van inspiratie.