Heerlijke kerstkrans van croissant deeg

Dit is een heerlijke krans die je zelf maakt met een blik croissantdeeg. Een ware blikvanger op je tafel bij het ontbijt of brunch.

Ingrediënten:

Een groot blik met croissantdeeg, jam en fruit om mee te decoreren.

Poedersuiker en eventueel slagroom

Aan de slag :

Oven voorverwarmen op 180, en een ronde springvorm van 24 cm. bekleden met bakpapier.

Bestuif wat bloem op je werkplek. Je rolt de lap croissantdeeg in zijn geheel uit. Je knijpt alle gaatjes met je vingers dicht. Smeer de lap in met een laagje jam naar keuze. De zijkanten hou je vrij. nu rol je de lap in de lengte losjes op. Dat is even een klusje maar uiteindelijk heb je een lange rol gemaakt. deze vouw je vervolgens weer samen. Draai de strengen om elkaar heen en vorm een krans. Leg de krans in het bakblik en frommel het als een mooie krans. kneed de uiteinden aan elkaar zodat de vulling er niet uit kan lopen. Het ziet er misschien wat rommelig uit maar in de oven komt het allemaal goed. Bak de krans in 30 a 40 minuten gaar in de oven.

Decoreer je krans met fruit zoals bijvoorbeeld frambozen en poeder de krans tot slot af met poedersuiker af. Serveer direct!