Frisse venkelsalade met garnalen

Preitaart:Van prei kun je zoveel lekkere dingen maken. Ik heb er altij wel een paar in huis. Bijvoorbeeld voor deze prei taartjes.Wat heb je nodig:Voor 4 personen:bladerdeeg; 4 vellen (1 vel per persoon)2 stengels preiRicotta: bakje van 200 gr.Mosterd; eetlepelRoomboter; 100 gr.(Eventueel wat geraspte kaas of parmezaan )( 2 bakplaten, bakpapier, braadpan of pan waar een deksel op past, bord , keukenpapier, tang of schuimspaan, mes, lepel)Verwarm de oven voor op 200 gradenGebruik per persoon 1 vel bladerdeeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg daar bovenop nog een vel bakpapier over het deeg en daarbovenop een tweede bakplaat. We willen het deeg verzwaren om er voor te zorgen dat het teveel omhoog komt.Zet de bakplaat in de oven en bak het deeg 15 minuten. Het hoeft nog niet klaar te zijn het gaat nog even de oven in.Haal het groen van de prei af. was de prei, er kan wat zand in zitten. Snij/verdel de prei in 4 stukken. Snij doormidden en nogmaals doormidden. Je krijgt dan mooie repen.De prei moet lekker zacht en zoet worden, dus we gaan de prei stoven: Laat de boter op een laag vuurtje smelten in de pan. Leg de prei in de pan, met de snijkanten naar beneden. Bak de prei 5 minuten op een zacht vuurtje. Af en toe roeren. Na 5 minuten wat water toevoegen en deksel op de pan doen. We laten de prei zo nog 10 minuten stoven.Meng de ricotta met wat peper en zout. Proef!!Haal de prei met de tang of schuimspaan ( die lepel met de gaatjes) uit de pan en dep op een bord met keukenpapier.Haal de bakplaat uit de oven.Smeer het deeg met een mes in met mosterd. Dan een laag ricotta. Verdeel de prei over de taartjesDan gaan de taartjes nog 10 minuutjes in de oven.Optioneel:Je kan er op het laatst nog wat kaas over laten smelten of bij het opdienen nog wat Parmezaan over verdelen.Heerlijk met en stukje kip